Pivovary

Těšit se můžete na široké portfolio nabízených piv. Nebudou chybět tradiční české ležáky, svrchně kvašená piva, kyseláče a mnoho dalšího.

Klenot

Od roku 2017, Hradec Králové

hradeckyklenot.cz

Na podzim roku 2017 navázal pivovar na tradici vaření piva na Velkém náměstí v Hradci Králové, a v právovarečných domech v samotném centru města tak mohli načepovat vůbec první půllitry piva pod značkou Hradecký Klenot! Měšťansky pivovar je zrekonstruovaný moderní řemeslný pivovar, s pivovarskou Pivnicí, ve které můžete nahlédnout alespoň do části výroby a provozu. Věnují se vaření klasických českých ležáků především v nefiltrované variantě, nabídku však osvěžují i piva svrchně kvašená nejrůznějších stylů, chutí a vůní.

Rodinný pivovar 713
Rodinný pivovar 713

Od roku 2015, Hradec Králové

hradeckepivo.cz

Rodinný pivovar 713 byl založen v roce 2015 a nachází se v Hradci Králové. Specializuje se na výrobu různých druhů piv, mezi které patří například Cheer up IPA 12°, Královéhradecká Jiskra – světlé 14°, Eliščin Granát – Vídeňský ležák, 1225 pšeničné 12°, Diana 13°, Jarní Red Ale 13°, Kamarád Session IPA a Full Moon IPA 14°.

Pivovar STERN

Od roku 2019, Brno

pivovarstern.cz

Pivovar Stern byl založen v Brně. Specializuje se na řemeslné pivo a vaří různé druhy, včetně ležáku, IPA, Pale Ale a Saison.

Pivovar PANACZECH

Od roku 2020, Dolní Měcholupy

pivovar-panaczech.cz

Pivovar Panaczech byl založen ve Zlonicích a navazuje na více než 500letou historii vaření piva v této oblasti. Vaří různé druhy piv, včetně světlých výčepních, ležáků, APA a speciálních tmavých piv.

Crazy Clown Brewery

Od roku 2016, Praha

crazyclownbeer.com

Pivovar Crazy Clown byl založen v roce 2016 v Brně. V roce 2017 se pivovar přemístil do Prahy. Vaří širokou škálu netradičních piv s unikátními přísadami, jako jsou sépiový inkoust, cibetková káva, sušený tuňák, různé ovoce, krevety a další. Typy piv zahrnují IPA, Amber IPA, NEIPA, IPL, Stout, Pastry Stout, Pastry Sour, Saison, Dubbel a Trippel.

Pivovar Lončák

Od roku 2019, Jičín

pivovarloncak.cz

Pivovar Lončák byl založen v roce 2015 a nachází se v Jičíně, v Královéhradeckém kraji. V současnosti funguje jako létající pivovar, což znamená, že nemá vlastní výrobní zařízení, ale vaří pivo v různých pivovarech. Portfolio pivovaru zahrnuje řemeslná piva různých stylů, jako jsou prémiový ležák, APA, stout, IPA, NEIPA, wheat a sour piva. Pivovar je známý svým prémiovým ležákem 12°, který se vyznačuje osvěžující chutí a vysokou pitelností.

Pivovar Beránek

Od roku 2018, Stěžery

pivovarberanek.cz

Pivovar Beránek byl založen ve Stěžerách u Hradce Králové. Specializuje se na vaření světlých ležáků tradiční českou metodou. V nabídce jsou tři světlá piva: Jehně 10°, Ovečka 11° a Beran 12° a také tmavý speciál Černá ovce 14°. Piva jsou nefiltrovaná a nepasterovaná, s dobou ležení 4–6 týdnů.

Poděbradský pivovar

Od roku 2017, Poděbrady

podebradskypivovar.cz

Pivo připravují s láskou podle tradičních receptur z kvalitních místních i zahraničních surovin. Ve stálé nabídce mají na čepu, ve skle, či v PET lahvi světlé ležáky 11° a 12°, tmavý ležák 14°, IPA 14° a ALE 12°.

Pivovar Ládví Cobolis

Od roku 2018, Praha

cobolis.cz

Pivovar Cobolis, nacházející se v kulturním domě Ládví na Praze 8, byl založen na jaře 2018. Tento pivovar kombinuje moderní industriální styl se dřevem, což vytváří unikátní prostředí pro návštěvníky. Pavel Palouš, který byl dříve sládkem v pivovaru Albrecht, nyní vede pivovar Cobolis a jeho piva jsou často oceňována za svou kvalitu. Pivovar nabízí širokou škálu piv, včetně světlých ležáků, tmavých ležáků, ale i speciálů jako je Berliner Weisse, Irish dry Stout nebo NEIPA.

Pivovar Mordýř

Od roku 2013, Dolní Ředice

pivovarmordyr.cz

Pivovar Mordýř byl založen v roce 2013 skupinou domácích pivovarníků v obci Horní Ředice. Pivovar sídlí v rekonstruované budově bývalých jatek. Piva vaří spodním kvašením a nabízí širokou škálu druhů, včetně světlých ležáků, polotmavých ležáků a tmavých ležáků. Jeho produkty jsou dostupné v několika restauracích a pivotékách a je možné je zakoupit i přímo na místě ve vybraných dnech.

Kousek piva

Od roku 2018, Liberec

kousekpiva.cz

Pivovar Kousek Piva je první liberecký řemeslný pivovar, založený v areálu starého mlýna. Nabízí jak tradiční světlý ležák 11° a polotmavý ležák 12°, tak i svrchně kvašené speciály jako Ale 10°, 14° a Stout 20°. Pivovar se zaměřuje na kvalitu surovin, používá kombinaci českých a německých sladů a různé druhy chmele, včetně zahraničních, jako je Galaxy z Austrálie.

Pivovar Antoš – Slaneebeer

Od roku 2010, Slaný

pivovarantos.cz

Pivovar Antoš, jehož tradice sahá do roku 1518, byl znovu otevřen v roce 2010 v historické renesanční budově ve Slaném. V roce 2015 rozšířil výrobu do moderního provozu na Pražské třídě. Pivovar nabízí širokou škálu piv od tradičních českých ležáků po moderní pivní styly. Je známý svými oceněnými pivy a důrazem na kombinaci tradice a inovace.

Kynšperský pivovar

Od roku 2012, Kynšperk nad Ohří

pivovar-kynsperk.cz

Kynšperský pivovar, založený v roce 1595, se nachází v Kynšperku nad Ohří. Pivovar je známý svou dlouhou tradicí a používáním vysoce kvalitních surovin. V roce 2011 prošel rozsáhlou rekonstrukcí a nyní nabízí široký sortiment piv, včetně světlých a tmavých ležáků, American Pale Ale a India Pale Ale. Sládek Petr Bednář přinesl nové recepty a moderní výrobu, což vedlo k úspěchům na mezinárodních soutěžích.

Primátor

Od roku 1872, Náchod

primator.cz

Náchodští měšťané vařili pivo již od středověku, ale vlastní pivovar byl postaven až v roce 1871. První pivo zde bylo uvařeno v roce 1873. Mezi lety 1925 a 1930 byl provoz rozšířen a v roce 1935 byla registrována značka Náchodský Primátor. Po roce 1948 byl pivovar postupně rekonstruován a dnes je zcela zmodernizován. V roce 1993 byl vrácen městu Náchod, ale v roce 2009 byl prodán skupině LIF, která vlastní také pivovary Rohozec a Svijany. Pivovar je známý svou specializací na speciální piva a kvalitou klasických českých piv.

Pivovar Kocour

Od roku 2007, Varnsdorf

pivovar-kocour.cz

Pivovar Kocour ve Varnsdorfu, založený v roce 2007, se specializuje na výrobu širokého spektra piv. Používají tradiční i inovativní suroviny jako český chmel a moravský slad, ale také speciální přísady pro různé pivní styly, včetně anglického a amerického chmele. Pivovar má celoměděnou varnu a jejich piva zrají v uzavřených stojatých tancích. Mezi jejich sortiment patří jak ležáky, tak svrchně kvašená piva jako stout, saison a weizen.

Létající výčep Poupě

Od roku 2022, Brno

pivovar-poupe.cz

Pivovar Poupě, nacházející se v centru Brna, obnovuje dlouholetou pivovarnickou tradici. Specializuje se na vaření svrchně kvašených piv a jejich nabídka zahrnuje jedinečné pivo Ejlík, SMASH APA, Smoked Porter a další. Využívají kvalitní suroviny a důraz kladou na sezónní produkty, čímž zajišťují vysokou kvalitu a pestrou škálu chutí. Pivovar také spolupracuje s pivovarem Dalešice, odkud čerpá své technologické zkušenosti.

Pivovar Trautenberk

Od roku 2016, Malá Úpa

pivovartrautenberk.cz

Pivovar Trautenberk, jeden z nejmladších krkonošských minipivovarů, byl vybudován v obci Malá Úpa, v prostorách bývalé Tippeltovy boudy. Vaří nepasterizované a nefiltrované pivo, které je osvěžující, řízné a přiměřeně hořké. Na čepu mají spodně kvašený ležák Trautenberk 11, polotmavý speciál Trautenberk 13 a svrchně kvašený speciál Trautenberk 14 – APA. První pivo uvařili na Vánoce 2015 – svrchně kvašený Trautenberk 14 – Red Ale. Nabídka piv se pravidelně obměňuje.

Opatovický poklad

Od roku 2022, Opatovice nad Labem

najednovhk

Jako děti jsme četli Jiráskovi Staré pověsti české a naši představivost povzbuzoval zejména příběh o opatovickém pokladu. Cisterciácký klášter, král Václav a poklad někde v podzemí nám nedal spát. Jako dospělí, ale pořád trochu kluci, jsme o tomto příběhu mluvili u piva. A protože cisterciáci určitě vařili pivo, tak jsme se rozhodli, že budeme taky vařit pivo, abychom je alespoň v tomto napodobili. A že se pivovar bude jmenovat Poklad, to bylo taky jasný hned. Takže Pivovar opatovický poklad se narodil v hospodě u piva někdy v listopadu roku 2021.

Líšeňský pivovar

Od roku 2011, Brno

lisenskypivovar.cz

Líšeňský pivovar byl založen v roce 2011. Od 1. 5. 2016 píše novou historii s novými majiteli. Minipivovar s varnou o objemu 5hl a ročním výstavem do 1500hl je pověstný svými poctivými českými ležáky a v novodobé éře také netradičními speciály.

Psychovar

Od roku 2020, Praha

psychovar.cz

Psychovar začal původně jako domovarnický projekt Tomáše Bendy z Řevnic. Jako jeden z výrazných milníků lze bezesporu označit začátek roku 2020. V současné době se v Psychovaru zaměřili zejména na produkci čajových piv. Nebojí se ani bláznivých experimentů s roztodivnými přísadami, ani běžných pokusů s novými českými chmely.